Tom Groot

Tom Groot
December 20, 2021

Toen Tom naar school ging met zijn vriend Dirk, ging hij langs de krantenwinkel.

Daar zag hij een poster, dat er een muziekfestival komt, dus ze waren benieuwd. Hij ging de winkel in en toen zag hij een mevrouw met een hond. De hond kwam aanrennen dus Tom ging hem aaien. Tom begoette de mevrouw.

De vrouw vroeg :"Kom je niet te laat op school!". "Nee " zei Tom, want Hij heeft een geheime route door de kantine.

Dat was wel heel verdacht vond Tom. Waarom vraagt ze zoiets?Het was al tijd dus Tom en zijn vriend gingen snel naar school door de geheime route naar hun klas.Toen zei de meester:"Groep 6f ik ga tijdellijk weg, der komt een ivaljuf en ze heet mevrouw Gruis."Amy zei opeens:"Nee,die juf is streng."Marcus zei dat hij er niet veel zin in had in een strenge invaljuf maar wel in mijn lekkere worstenbroodje.

Toen het pauze was ,gingen ze naar buiten om kamp te spelen maar de kleintjes waren eerst,dus bedachten ze een nieuw spel.Daarna was het lunchtijd,dus iedereen ging zijn broodtrommel halen.Maar sommige hadden geen broodtrommel, want die was gestolen.

Ook het worstenbroodje van Marcus was gestolen.Hij werd woedend.

De volgende dag toen de meester weg ging en de invaljuf er was, was de kantinedeur op slot.

Ze moesten via de hoofddeur van de school,daar zat Meneer Kien te laat briefjes aan het uitdelen.

Hij kreeg een te laat briefje en ging snel naar zijn klas.Daar deed hij de deur open,en zag hij de mevrouw met het hond,maar nu zonder hond.Ze zei:"Hallo Tom,ga maar heel snel zitten." Ja mevrouw antwoorde Tom terug.

Hij ging snel zitten,en toen fluisterde Amy:"Jullie kennen elkaar al" Ja,van de krantenwinkel.Toen het bijna pauze was ging Tom uit het raam kijken,en daar zag een bewegende doos.

Toen was het pauze en hij zei het tegen zijn vrienden,en zijn vrienden zeiden dat het door de wind was geblazen.En toen de pauze voorbij was,was het lunchtijd,en alweer was er eten gestolen inclusief Marcus worstenbroodje.Hij werd deze keer ook woedend.Toen de lunch afgelopen was,zat iedereen bij een poster.Daar stond op dat er een schooltoneelstuk komt over Jaap en de bonenstaak.De volgende dag gingen ze kijken welke rollen bij iedereen paste,en Tom was het monster.

Hij maakte thuis een heel mooi monster met zijn vader, en ondertussen vroeg hij of hij een kaartje mocht van het festival,maar het was een nee omdat hij naar zijn neven ging en daar gaat ie logeren.En ze hebben een verrassing voor jouw.De volgende dag was het schooltoneelstuk,en het was een succes!!De volgende dag was het de laatste dag van juf Gruis,dus we mochten spelen.De juf vroeg aan mij of jij de papierbak wilde legen.

Op de terug weg zag Tom dat de voorraadkamerdeur open was,dus hij ging snel een kijkje nemen,en toen zag hij de hond van mevrouw Gruis met het worstenbroodje van Marcus.De volgende dag ging Tom naar zijn neven,en de verrassing was dat ze naar het festival gaan met een V.I.P kaart.

En daar zag hij al zijn vrienden.

EINDE